Tytsjerk Web

Berenjacht

“Wij gaan op berenjacht!!!! 😃🐻

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en België overgewaaid naar Nederland. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen.

”Het is de bedoeling dat mensen een knuffelbeer voor het raam zetten zodat kinderen tijdens hun wandeling op zoek kunnen naar de beren”, vertelt Nina, oprichter van de Facebookpagina ‘Wij gaan op berenjacht’.

Op de pagina wordt benadrukt dat iedereen de regels van het RIVM in acht moet nemen. ”Als wij naar buiten gaan dan houden we ook rekening met de 1,5 meter afstand. Het is niet de bedoeling dat we met zijn allen de straat op gaan.”

Dat het een succes is in Nederland blijkt uit de foto’s van knuffels voor het raam die massaal op social media worden gedeeld. Via een document op Google Maps kunnen deelnemers zelfs aangeven waar er een knuffelbeer voor het raam staat.

Op de kaart is te zien dat door heel Nederland inmiddels duizenden knuffelbeertjes voor het raam zijn gezet.”

(Bron: Hart van Nederland)

In Tytsjerk heb ik er al twee gezien. Ik zeg: Tytsjerk doet mee! Wie wil er nog meer een beer(tje) voor het raam zetten? Leuk voor de kids! Maak een foto en post het hieronder. Delen = heel lief! 🐻❤️ #berenjacht #tytsjerk#berenjachttytsjerk

🐻🐼🐨 BREAKING NEWS: BEREN GESPOT IN TYTSJERK! 🐻🐼🐨

– Toutenburgleane
– Zomerweg
– Buorren
– Jachtfjild
– Klaverkamp
– Herberchsfintsje
– Reidfjild
– Hanenburg 

Hoeveel kan jij er vinden? 😄